Вълчев разкритикува Радев: Не чух заявки за реформи

Вълчев разкритикува Радев: Не чух заявки за реформи
A A+ A++ A

Аз лично заявки за реформи не чух. Чух поредния нихилизъм и поредното безпринципно критикуване. Чух и идеята му за създаването на уникален център за техническо обучение, който е на стойност 50 млн. лева. Бих посъветвал президента да посеси българските училища, а не само тези по чуждите държави, за да се убеди колко са напреднали нещата и у нас. Такова мнение изказа просветният министър Красимир Вълчев в студиото на "Лице в лице" по bTV във връзка с днешното изявление на президента Румен Радев, което даде по повод отчета си като държавен глава.

Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 19176
Относно пандемията министър Вълчев посочи, че стойностите на заразяване не са се покачили, откакто малките ученици са се завърнали в клас

Малките деца се заразяват по-малко и по-малко са преносители на вируса. При по-големите ученици обаче нещата не са толкова безрискови, отбеляза Красимир Вълчев и допълни, че заразени учители почти няма.

,,Отслабва мотивацията за учене в онлайн среда, отслабва и волята за спазване на мерките, но вирусът не отслабва. Добрата новина е, че нямаме грипни вируси, както ги няма и обикновените настинки, което позволи по-голям брой ученици да присъстват в класните стаи'', каза още министърът на образованието.

По думите му няма вариант за нулева убечна година.

Той разкри още, че близо половин милион деца от предучилищна възраст и учениците от 1 до 4-ти клак ходят присъствено на училище.

Министър Вълчев обяви, че сред учителите 24 процента от тях са изразили готовност да се ваксинират и бе категоричен, че няма антиваксърски настроения, а по-скоро една сдържаност.

За жалост 74 преподаватели са починали у нас от началото на пандемията, съобщи той

Що се касае до студентите, просветният министър припомни, че присъственото обучение вече е разрешено

Разрешихме присъственото обучение, а сега понеже са в сесия, бяха разрешени и присъствените изпити, особено тези с практическата част. Проблемът е, че ако върнем всички, след това най-вероятно ще затворим всички, сподели министър Вълчев.

На въпрос за матурите Красимир Вълчев отговори, че провеждането им ще бъде присъствено със спазването на необходимите противоепидемични мерки.

#Вълчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"