Ето при какви условия отново ще затегнат мерките у нас

Ето при какви условия отново ще затегнат мерките у нас
A A+ A++ A

При увеличение на заболеваемостта отново се затягат мерките. Това обяви преди минути здравният министър Костадин Ангелов.

„Доказахме, че мерките са ефективни и дадоха резултат. Ако трябва да дам горчивото хапче на хората, знаейки, че е ефективно, то ще рискувам. 120 на 100 хиляди е числото, около което се стремим. При този резултат, здравната система издържа на натиска. Но когато числото расте, мине над 200 на 100 хиляди, тогава системата се задъхва. Що се касае за разхлабване на мерките - стъпките са следните – на 4 февруари връщаме поетапно учениците от средното образование. Ако 14 дни няма повишена заболеваемост, може да пуснем ресторантите с вечерен час и процент заетост. Гилдията не бе доволна за датата, тъй като не могат да се възползват от помощите. Местим датата за 1 март, за да е угодна на тях. Ако пак няма мърдане на числото, отваряме и другите сектори поетапно. Ако обаче има повишение на заболеваемостта, затваряме от последно отворения бранш”, каза министър Ангелов.

Той коментира и темата с предпазните маски и новата заповед, с която се забранява носенето на шлемове.

„Разликата е огромна между маската и шала. На два часа трябва да се сменя маската, а не виждам някой на два часа да сменя шала си”, заяви Ангелов.

„Само две държави въведоха правило за носене на два типа маски. Доказано е, че при правилно носене на маските, те са ефективни. Дори и висок клас, ако не се носят правилно, то няма ефект”, каза пред журналисти доцент Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор

#коронавирус #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"