Разделение в бранша: Сдруженията на ресторантьорите обвиниха хотелиерите в предателство

Разделение в бранша: Сдруженията на ресторантьорите обвиниха хотелиерите в предателство
A A+ A++ A
Не сме участвали в среща с министъра на здравеопазването днес и не сме съгласявали с дата за отваряне на заведенията 1.03.2021 г., съобщават от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България. Двете организации не са участвали днес в преговори относно дата за отваряне.
 
Нашите искания по темата са ясни и категорични и са обявени многократно и гласно – отваряне на 1 февруари 2021 г. На среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов са били представители на хотелиерския бранш от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). На нея те са договорили отваряне на ресторантите на 1 март с капацитет от 50% и работно време до 22.30 ч., а за нощните клубове датата е 15 март 2021 г., за което те трябва да понесат своята отговорност, най-малко пред техните членове. Подчертаваме, че БХРА никога не е заявявала своята подкрепа за протеста на бранша.
 
Нашите сдружения категорично заявяват, че не са съгласни с тези дати и намерението ни да протестираме и да искаме отваряне на 1 февруари остава.
Призоваваме всички представители на засегнатите бизнеси да подкрепят протеста ни в 12 часа утре (27 януари) пред Министерски съвет.

#коронавирус #хотелиери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »