Появи се спрей-чудо срещу К-19, пробват го във Великобритания

Появи се спрей-чудо срещу К-19, пробват го във Великобритания
A A+ A++ A

Великобритания започва тази седмица изпитания за спрея-чудо срещу COVID-19 на д-р Гили Регев. Тя е създател на спрея за нос, който, според нея, убива коронавируса 99,9%, и съосновател на SaNOtize Research and Development Corp., базирана във Ванкувър, Канада, пише bg-voice.

„Ако го използвате ежедневно, наистина вярвам, че няма да бъдете засегнати от COVID-19. В клиничните проучвания показахме, че хората, които са го използвали, не са се заразили“, категорична е д-р Регев.

“Лечението доказа 99,9% ефективност при убиването на коронавируса при независими лабораторни тестове в Института за антивирусни изследвания на държавния университет в Юта. NONS е предназначен да убие вируса в горните дихателни пътища, предотвратявайки го от инкубация и разпространение в белите дробове. Допълнителни проучвания при гризачи с инфекция с COVID-19 показват над 95% намаление през първия ден след инфекцията. В момента текат клинични изпитвания във фаза II в цяла Канада, одобрени от Health Canada, както и в други страни“, коментира д-р Регев.

Разтворът инактивира повече от 99,9% от SARs-CoV-2 в рамките на две минути. Лечението SaNOtize се основава на азотен оксид, естествена наномолекула, произведена от човешкото тяло с доказани антимикробни свойства, за които е доказано, че имат директен ефект върху SARS-CoV-2, вирусът, причиняващ COVID-19.

Лечението може да се извърши чрез назален спрей, гаргара за гърлото или промиване на носа.

Спреят не само създава превантивна бариера, но и убива вируса. „Наричаме го „дезинфектант за ръце за носа“, защото идеята е, че всеки ще го носи в джоба си, както носи дезинфектант за ръце днес и така предотвратява заразяването на хората, за да можем да излезем от това!“ обяснява д-р Регев.

Друга причина тя да е толкова „уверена в неговата ефикасност“ е, че преди COVID той се е използвал за лечение на други заболявания като акне, атлетично стъпало и дори грип. „Винаги съм използвала спрея преди и след качването в самолета, за да предотвратя грип.“ добавя тя.

Тя се надява, че след изпитанието спреят ще може да се закупи от аптеката от всеки, „тъй като няма риск“. „Ще бъде доста евтино“, добавя Регев, „защото нашата цел е всеки да може да го използва и така в крайна сметка да го отведем до някои от страните от третия свят и да можем да помогнем срещу разпространението на болестта там.“

#спрей #Великобратания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори