ЦИК: Партии и коалиции имат по-малко от месец да се регистрират за изборите

ЦИК: Партии и коалиции имат по-малко от месец да се регистрират за изборите
ЦИК
A A+ A++ A

До 12 февруари кметовете трябва да формират избирателните секции на територията на общините, до същата дата трябва да са назначени и Районните избирателни комисии.

Крайният срок за определяне на условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната, включително условията, реда и организацията за гласуване на български граждани извън страната е до 5 февруари, съобщава БНР.

План сметката за провеждането на изборите трябва да е приета от правителството най-късно на 7 февруари.

Партиите и коалициите ще подават заявления в ЦИК за регистрация за участие в изборите не по-късно от 17:00 часа на 17 февруари.

Тези и още срокове са описани в приетата от ЦИК хронограма за организацията и провеждането на парламентарния вот на 4 април. 

До работната група „Избори“ във външното министерство се изпращат разяснения за гласуването на сънародниците ни зад граница. Разясненията са свързани със сформирането на избирателни секции и упражняването на вота.

Информацията се разпраща до дипломатическите и консулските представителства и е публикувана на сайта на ЦИК, където е обособен и раздел "Парламентарни избори".



#ЦИК #избори #регистрация #партии #коалиции #организация #избирателни комисии #избирателни секции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »