Алибегов: Правителството предлага отваряне на заведенията между 18 и 20 февруари

Алибегов: Правителството предлага отваряне на заведенията между 18 и 20 февруари
A A+ A++ A

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с ресорни министри, за да разговарят за възобновяването на работата на обектите и изплащането на средствата по мерките за държавна подкрепа. 

"Ако не се случи отварянето, обсъждаме италианския модел, до понеделник ще се вземе решението. Не е ясно на какъв принцип се отварят детски градини и училища", каза след срещата председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов. Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България подкрепи изказването на Алибегов.

"Трябва да работим заедно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, сега според нас е моментът, в който трябва да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим при дори 50 % капацитет. На 1 февруари искаме да отваряме ресторанти, кафета и сладкарници. Те предлагат на 18-20 февруари", обяви той.

По думите му не са съгласни да затварят преди 23:30 ч. "Има 30 случая на заразяване и 30 неразкрити, нашият бранш спазва мерките. Ако останем затворени, тези 60 случая ще станат 20 000", прогнозира Алибегов.

 

#заведения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »