ГЕРБ и „Патриотите“ внесоха промените, позволяващи карантинирани и хоспитализирани да гласуват

ГЕРБ и „Патриотите“ внесоха промените, позволяващи карантинирани и хоспитализирани да гласуват
Булфото
A A+ A++ A

ГЕРБ и Обединени патриоти внесоха предложения за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, които да гарантират правото на вот на хората под карантина, предаде репортер на БГНЕС.

Коалиционните партньори предлагат Централната избирателна комисия (ЦИК) да изработи правила, по които лицата под карантина или в лечебно заведение да могат да гласуват. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова каза, че така ще се гарантира активно гражданско участие. Всички останали предизвикателства, според нея, ще бъдат решени в рамките на действащия Изборен кодекс.

ЦИК да гарантира здравна сигурност, като осигури предпазни средства на членовете на комисиите и на гласуващите, каза Дариткова и добави, че за да има максимална прозрачност, управляващото мнозинство предлага мерките да се съгласуват с НОЩ и с щаба по ваксинацията.

Обединени патриоти подкрепят законопроекта. Искрен Веселин уточни, че ще се гарантира и правото на вот на хората с изтекли лично документи в чужбина, които не могат да ги подменят. 



#ГЕРБ #Обединени патриоти #предложения #промени #Закон за извънредното положение #гласуване #карантина #в болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"