Три апетитни плажа в Бургаско ще бъдат дадени на концесии

Три апетитни плажа в Бургаско ще бъдат дадени на концесии
A A+ A++ A

Три плажа в Бургаска област и един във Варненска ще бъдат отдадени на концесия за 15 години, показа проверка на колегите от Флагман.бг. Става въпрос за „Къмпинг ЮГ“ в Царево, „Атанасовска коса I“ в Бургас и „Веселие“ (на снимката) в Созопол.

В момента те са отдадени под наем, но политиката на Министерството на туризма е да търси дългосрочни стопани, които да се грижат за ивиците и да имат възможност да инвестират по-смело, за да се повиши качеството на туристическия продукт.

В момента плажовете имат наематели. Къмпинг "Юг" се стопанисва от „Фантазия 5“ на Вержиния Илиева и Елица Пашалиева. „Атанасковска коса“, бивш Евин плаж, бе напълно преобразен преди няколко години от „Бургас бийч къмпани“, а „Веселие“ е в ръцете на „Блек сий бийч“ и е свързана с областния управител на София Николай Пехливанов, който е собственик на намиращия се в съседство комплекс „Грийнлайф ризорт“.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение, което търси правителството за морски плаж "Веселие" е 21 677 лева без ДДС. За "Къмпинг-юг" - 64 263 лева без ДДС. За "Атанасовска коса" - 1 част - 35 286 лева без ДДС. А за "Кранево-север" - 39 537 лева без ДДС.

Процедурата се очаква да бъде завършена до началото на летния сезон.

#плажове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »