Путин за ваксината "Спутник V": Най-добрата е в света!

Путин за ваксината "Спутник V": Най-добрата е в света!
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин разпореди от другата седмица да започне масова ваксинация на населението на Русия срещу коронавируса, хвалейки разработената в страната ваксина срещу вируса "Спутник V" като "най-добрата" в света, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Вече преминахме към мащабна ваксинация. Миналата седмица ми докладва премиерът Михаил Владимирович Мишустин, че промишлеността не само е изпълнила всички обещани нормативи и обеми, но и е надвишила плановия обем на производство на ваксината. Трябва да преминем от мащабна към масова ваксинация", заяви Путин по време на съвещание с министри.

"Моля ви вече от следващата седмица да преминете към масова ваксинация на цялото население и да съставите съответния работен график, както правим за други заболявания, например, за грипа", добави руският президент. "Руската ваксина е най-добрата в света", увери Путин.

Руският президент отбеляза, че е необходимо да се подготви инфраструктурата за провеждане на масова ваксинация на населението срещу коронавируса. "Слава богу, нашата ваксина не изисква при транспортирането си някакви извънредни, необичайни условия за съхранение, като минус 50-70 градуса. При нас всичко работи много по-просто и ефективно", посочи той.

#"Спутник V" #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »