ВИДЕО Отпуснаха първите 2 млн. лева от 210, с които ще строят 11 нови училища и 35 детски градини

ВИДЕО Отпуснаха първите 2 млн. лева от 210, с които ще строят 11 нови училища и 35 детски градини
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир Велчев оповестиха, че държавата е задействала мега проект за изграждане на нови 11 училища и 35 детски градини и ясли. Двамата дадоха подробности за начинанието, което трябва да се реализира в следващите 3 години с 210 милиона лева. До момента са отпуснато само 2 милиона за старт.

ЕТО КАКВО ОБЯСНИ НА СТРАНИЦАТА СИ ВЪВ ФЕЙСА БОРИСОВ, А ВИДЕО С ПОДРОБНОСТИ - ПО-ДОЛУ:

Днес отпускаме първите 2 млн. лв. по тригодишната програма на МОН за изграждане на детски градини, ясли и училища. По този проект ще бъдат построени 11 изцяло нови училища, а 36 ще бъдат надградени. Ще има нови 35 детски градини и ясли. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години. В същото време само за миналата година на Столична община сме отпуснали 65 млн. лв. С тези средства в София ще се открият 23 градини.

В тази криза успяваме да намерим средства не само за мерки в подкрепа на бизнеса и хората, за пенсионерите, за работещите на първа линия, за закупуването на ваксини и апаратура за болниците, но и продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Всичко това е възможно благодарение на отговорната ни финансова политика през годините и добрата работа на приходните агенции.

#Бойко Борисов #училища #детски градини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"