Признание: Радан Кънев е в топ 20 на най-активните евродепутати ФОТОФАКТ

Признание: Радан Кънев е в топ 20 на най-активните евродепутати ФОТОФАКТ
A A+ A++ A

Евродепутатът радан Кънев бе отличен в положителна класация и може да е горд от това. Представителят на Демократична България разкри, че е приятно изненадан и разкри подробности на стената си в социалната мрежа Фейсбук:

ЕТО КАКВО НАПИСА РАДАН КЪНЕВ:

Благодаря на всички, които през вчерашния ден ми се обадиха, за да ме поздравят за мястото в ТОП-20 на най-активните евродепутати.

Бях приятно изненадан от тази класация, макар да знам, че зад нея стоят много дни и седмици често денонощна работа. Изненадан, защото с екипа ми работим сами, без подкрепата на национална делегация, без група в националния парламент, а доскоро - и без добри позиции в рамките на групата на ЕНП. В началото имахме и съвсем малко опит в сложните законодателни процедури на ЕП. На този фон, 16-то място по активност (т.е. в горните 2.5% от всички 705 колеги), 6-то място в ЕНП и първо сред българските колеги е безспорен и сериозен успех.

От друга страна, съм силно амбициран да подобря тези резултати. Винаги съм вярвал, че България не е малка, не е незначителна, не е обречена да се влачи на опашката. България може и трябва да бъде първа в много отношения. Затова и моята цел в тази класация може да бъде само една - място в десетката, в петицата, в тройката... защо не първо място.

Горд съм с резултатите и с екипа си, най-вече защото огромната част от тези близо 400 законодателни инициативи се увенчаха с успех - те бяха включени в общи компромисни текстове или самостоятелно одобрени при гласуванията. Повечето ми инициативи са по законодателни актове, които са много важни за българските граждани - Фонда за справедлив преход, икономическите параметри на Климатичния закон, Стратегията за хората с увреждания, Стратегията за борба с феномена "работещи бедни" и много други.

Благодаря от сърце на всички, които работиха ден и нощ в Брюксел и София, както и на експертите и приятелите от Демократична България, към които се обръщах нерядко за помощ.

Когато работим сериозно, в екип и с ясни цели, България може много повече.

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ ПОСТ НА РАДАН ТУК

#Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"