10 въпроса, които трябва да зададете преди да минете под венчилото

10 въпроса, които трябва да зададете преди да минете под венчилото
A A+ A++ A

Независимо дали мечтаете да се сгодите или вече сте подбрали цветята за вашата сватба, е необходимо да зададете някой неудобно въпроси на половинката си.

Имаш ли дългове?

Може да не е романтично, но получаването на ясна представа за финансовото състояние на партньора ви може да ви помогне да избегнете някои изненади, свързани с парите по пътя. си заедно

Има ли вашият партньор много дългове по студентски заем? Имат ли десетки неплатени сметки по кредитни карти? До каква степен те изплащат ипотеката или кредита си за кола?

В повечето случаи не носите отговорност за дългове, натрупани от партньора ви преди брака ви.Ако вие и вашият партньор искате да направите някакви големи покупки или инвестиции като семейна двойка, съществуващите дългове могат да ограничат вашата финансова гъвкавост.

Кой трябва да чисти?

За вас е важно да решите как ще споделяте задълженията и домакинските задачи. 
Може да нямате нищо против да разиствате след партньора си сега, но едно проучване на Pew Research разкрива, че 62% от всички анкетирани възрастни в САЩ смятат, че споделянето на домакински задължения е много важно за оцеляването на брака.

Преди да се венчаете, попитайте партньора си за отношението им към разделянето на работата около къщата - вероятно ще искате да обсъдите как двамата искате да споделяте основните домакински задължения.

Искате ли деца? Ако да, кога?

Това е нещо, за което много хора няма да правят компромиси
Знанието дали вашият партньор иска да има деца е важно, когато мислите за бъдещето - особено след като това е потенциално проблем за прекратяване на връзката.

"Повечето неща във връзките могат да направят компромис, но това не е едно от тях" , каза Джени Дъглас. „Ако сте твърдо в позицията, че не искате да имате деца или не се виждате като родител, това е нещо, което може да бъде непримирим проблем.“

Ако сте установили, че и двамата искате да имате деца, също е важно да разберете времевата линия на партньора си за това. Ако искате да отложите размножаването за още десетилетие, но партньорът ви вече купува бебешки дрехи, това може да е проблем.

Как решавате проблеми?

Съвместими ли са вашите умения за решаване на проблеми? 
По времето, когато обмисляте да се установите с някого, сигурно вече знаете колко добре те решават проблемите, с които може да се сблъскате като двойка. Но може би си струва да проведете откровен разговор за това как вашите способности за решаване на проблеми работят заедно.

Питър Пиърсън, терапевт за двойки и съосновател на Института за двойки, каза пред Business Insider, че да знаете как вашият партньор се справя с препятствията в живота е важно.

Партньорът ви решава ли проблемите челно? Или разчитат на другите да им решат проблемите? Може да искате да разберете стила на партньора си за решаване на проблеми, преди да се посветите на цял живот заедно.

Колко бихте искали да похарчите за големи покупки като матрак или кола?

Съвместими ли са вашите навици за харчене? 
Ако все още не сте женени, вие и вашият партньор може да вземете повечето от вашите собствени парични решения. В зависимост от вашите следфинансови брачни споразумения обаче, може да е важно да знаете колко пари вашият партньор е готов да пусне на големи покупки.

Ако смятате, че изразходването на 60 000 долара за кола е разумно, но партньорът ви не би помислил да се раздели с повече от 10 000 долара, може да имате несъответстващи визии за бъдещия си начин на живот - и финансовите разногласия могат да бъдат трудни за управление в отношенията.

Можете ли да се придържате към бюджет или често харчите повече, отколкото сте възнамерявали?

Важно е да обсъдите как и двамата обичате да харчите, и да управлявате парите си. 
Важно е да сте на една и съща страница, когато става въпрос за бюджети, разходи и спестяване на пари. В противен случай връзката ви може да пострада.

„Когато двойките изпитват затруднения с парите, това може да доведе до финансова изневяра - извън контрол на разходите, лъжата и укриването на финанси - което може да разруши връзката“, каза психотерапевтът д-р Тесина пред Bustle

Колко важен е сексът за вас?

Може да е полезно да поговорите за вашите сексуални влечения. 
Според сайта за взаимоотношения Relate, много двойки ще изпитат ситуация, при която единият партньор има по-високо или по-ниско сексуално желание от другия.

Въпреки че това е напълно нормално, добре е да поговорите за чувствата на партньора си към секса преди сватбата.

Каква честота би предпочел вашият партньор по отношение на секса? Как бихте се справили и двамата със ситуация, при която сексът е временно или постоянно невъзможен? Най-важното е, удобно ли е на вашия партньор да обсъжда откровено и открито сексуалния ви живот?

Били ли сте някога арестуван или изправен пред някакви правни проблеми?

Може да е полезно да се знае.
Дори да познавате добре партньора си, възможно е той да е имал правни проблеми в миналото, за които може да не сте наясно.

Споровете за попечителство на бившия партньор, таксите за кражба, укриване на данъци, съдебни дела и DUI са ситуации, които могат да окажат влияние върху съвместната ви способност да правите различни неща, от теглене на заем до кандидатстване за пребиваване в затворена общност..

Как се отнасяте към развода?

Това е реалност, с която се сблъскват много двойки.  
Разводът е реалност, с която в крайна сметка може да се сблъскат някои двойки и е важно да знаете как се чувства вашият партньор, когато става въпрос за чувствителната и трудна тема за прекратяване на брака.

Имат ли религиозни вярвания, които информират мнението им за развод? Родителите на партньора ви имаха ли здрав брак или неприятно разделение? Готови ли са да обсъдят възможността за предбрачно споразумение?

Добре е да се консултирате с чувствата на партньора си за развода, преди да се ожените, дори ако това не е най-романтичната дискусия преди сватбата.

Колко време сам ти трябва, за да си щастлив?

Добре е понякога да искаш да бъдеш сам. 
Някои хора процъфтяват в постоянен контакт със съпруга си, а други се нуждаят от малко повече свобода, за да се занимават с независими хобита или време с приятели.

Разбирането на взаимните нужди от самостоятелно и двойно време може да помогне да се избегнат спорове след медения месец.

„Тук става въпрос за очаквания, нужди и визии за това как двамата прекарвате времето си“, обясниха двойки и семеен терапевт Робърт Тайби от „Психология днес“.

Може да искате да проведете честен разговор за това как всеки от вас оценява времето и няколкото време, преди да завържете възела

#брак #сватба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"