Апокалипсис сега: Одобриха Байдън за президент, а Тръмп реагира с изявление ВИДЕО

Апокалипсис сега: Одобриха Байдън за президент, а Тръмп реагира с изявление ВИДЕО
A A+ A++ A

Минути след като Конгресът официално призна сенатора на Делауеър - Джо Байдън, за победител на президентските избори през 2020 г., настоящият държавен глава Доналд Тръмп обеща в официално изявление, че ще има мирно предаване на властта. Въпреки че той се възприема за истинския победител.

"Въпреки че напълно съм несъгласен с резултата от изборите, а и фактите са на моя страна, все пак ще има мирно предаване на властта на 20 януари", заяви републиканецът.

"Винаги съм казвал, че ще продължим борбата ни да направим така, че само легалните гласове да се броят. Въпреки че това символизира края на най-великия първи мандат в президентската история, това е само началото на нашата борба да направим Америка велика отново", добави действащият държавен глава.

Във Вашингтон обаче може и да останат скептични относно клетвата на Тръмп, че няма да се противопоставя повече на Байдън. Особено след апокалиптичното и безпрецедентното превземане и опустошаване на сградата на Капитолия от твърди симпатизанти на държавния глава.  

Тръмп дълго време оспорваше резултата от изборите в ключови щати като Пенсилвания, Джорджия, Аризона, Уисконсин, Мичиган и Невада, а напрежението се взриви точно във вчерашния ден при безредиците, които взеха и пет живота.

Интересно е, че профилите на Тръмп в повечето социални мрежи вече са блокирани и той не може да изразява мнението си в тях. Иде реч за Туитър и Инстаграм, а във Фейсбук последните му постове са отпреди 14 часа, моето също навежда на мисълта, че Зукърбърг е баннал вс еоще действащия държавен глава.

Междувременно се разбра, че безредиците в САЩ има и в момента на много места. Сблъсъците не са се ограничили само до Вашингтон. Докато в столицата на САЩ имаше конфронтация пред и във вътрешността на сградата на Конгреса, поддръжници на действащия президент Доналд Тръмп са устроили побоища в Лос Анджелис.

Американската полиция е съобщила за стрелба в блок 200 до хотела на Доналд Тръмп във Вашингтон. Подробностите за инцидента се изясняват. Служителите на реда работят на място.

Ето и две полярни позиции по темата с безпрецедентните събития в САЩ от български източници - енергийният експерт и политически анализатор Стефан Гамизов и лидерът на протестите срещу кабинета на Борисов - Николай Хаджигенов.

МНЕНИЕТО НА ГАМИЗОВ:

Каквото и да става в САЩ, дори и сенатори и конгресмени да залягат между банките за първи път в американската история, САЩ си остават най-голямата и мощна държава наш съюзник. Русия, Китай, Иран, Венецуела, Сирия, Турция, всички се радват прибързано - няма нищо да постигнат. Може да не понасям левичарите в САЩ и да не харесвам демократите изобщо, не одобрявам и поведението на Тръмп и твърдо съм зад републиканците, но всички тези хора, демократи и републиканци, са мои съюзници (както на всеки българин), защото съм българин и Америка е нашия най-важен съюзник. Точка!

МНЕНИЕТО НА ХАДЖИГЕНОВ:

БОЙко ще признае ли резултата от изборите на пролет или ще си остане обикновен тръмпанар?

Постове на Хаджигенов ТУК и ТУК

#Доналд Тръмп #Джо Байдън #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »