Каракачанов с критика към Радев и обещание за 3-4 хеликоптера Кугър, които да станат въздушни линейки

Каракачанов с критика към Радев и обещание за 3-4 хеликоптера Кугър, които да станат въздушни линейки
A A+ A++ A

До 3 – 4 хеликоптера „Кугър” може да отдели армията за преоборудването им за медицински цели и спасяване, стига медиците да преценят дали ще им свършат работа.

Това заяви пред бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, коментирайки болната тема за липсата на хеликоптер линейка у нас.

Ако оборудваш един хеликоптер с носилка – да може да вдига пострадали хора, той може да бъде използван и за спасителни акции, коментира Каракачанов и припомни, че една от основните задачи на българската армия е да оказва помощ при бедствия и аварии на населението.

Колкото до започналите вчера консултации от страна на президента по повод организацията и насрочването на предстоящите парламентарни избори в условия на пандемия, вицепремиерът заяви:Видяхте, че той първо обяви една дата, после май даде нещо назад, така че както той реши. Според мен трябваше да направи първо консултации с парламентарно представените сили и тогава да обяви дата, но в края на краищата той е човекът, който по конституция може да насрочи дата за изборите", каза още Каракачанов. "Най-важно е по време на едни избори да дадеш възможност на хората да гласуват. Не съм разговарял с президента по темата, един път чухме версия за 28 март, след това като че ли нещо друго, но това е негово право. Трудно е да кажа към момента коя дата е най-удачна, трябва да се избере подходящо време, хората хем да могат да гласуват, хем да не се притесняват, че при гласуването ще са обект на заразяване, а през комисията ще минат няколкостотин човека. Най-добрият вариант е да се обсъдят нещата и да се прецени кога е най-добре хората да гласуват без страх и да се осигури безопасността им", допълни министърът на отбраната.

Тепърва ще обсъждаме с нашите коалиционни партньори в Обединени патриоти в какъв формат ще се явим на изборите. Не сме обсъждали дали ще се явим с ГЕРБ – този вариант се обсъжда повече в медиите, посочи още той.

Що се отнася до преговорите за присъединяването на РС Македония към Европейския съюз, Каракачанов бе кратък и категоричен: ако продължават да се държат като ментор на България, още дълго време ще си почакат.

#Красимир Каракачанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »