От тази нощ: Пускат от Великобритания и С.Ирландия с антигенен тест

От тази нощ: Пускат от Великобритания и С.Ирландия с антигенен тест
Летище "София"
A A+ A++ A

От 00:00 часа на 24.12.2020 г. лицата, пристигащи в България, с начална точка на отпътуване от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, на които е позволено влизане в страната се поставят под карантина за 10 дни в дома или в друго място, което са посочили за пребиваване.

На пристигащите с въздушен транспорт ще се провежда бърз антигенен тест за COVID-19 на съответното летище у нас. При отрицателен резултат от теста се издава предписание от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор за поставяне под карантина за срок от 10 дни, а при положителен резултат - предписание за поставяне под задължителна изолация за  срок от 14 дни.

От 1 януари 2021 г. лицата, които не попадат в забраната за влизане и престой у нас, при пристигането си на територията на страната представят документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в България изследване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

При представянето на такъв документ, те не подлежат на задължителна карантина.

Това нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед РД-01-725, издадена днес.

#пристигащи #заповед #Великобритания #Северна Ирландия #бързи тестове #антигенни тестове #карантина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори