Гришо бие шута на Агаси, ще гони титла от Шлема с нов треньор

Гришо бие шута на Агаси, ще гони титла от Шлема с нов треньор
A A+ A++ A

Родна ракета №1 Григор Димитров не само ще работи с нов треньор, но ще се откаже от услугите на легендата Андре Агаси, с когото работеше през последните няколко години. Това съобщава изданието essentiallysports.com. Както е известно, новият треньор на звездата от Хасково ще бъде Данте Ботини, който, по подобие на предишен негов наставник - Даниел Валверду, е латиноамериканец.

Ботини е аржентинец, известен е с работата си с Кей Нишикори, а в кариерата си има финал на Голям шлем и 11 трофеи. Новият наставник на Димитров е на 41 години. Официално потвърждение на това сътрудничество се очаква до края на седмицата.

Според essentiallysports.com главната цел на Григор в работата с Ботини ще бъде да направи сериозен удар през 2021 година. Българинът ще се опита да постигне "по-конкретни резултати" през новата година. Очевидно, става въпрос за титли, каквито той не е печелил от 2017 година, когато триумфира във Финалния Мастърс в Лондон. Димитров е завоювал 8 отличия, но никое от тях не е от турнир от Голям шлем, каквато е голямата му цел.

Изданието посочва, че решението за раздяла с Агаси от страна на 29-годишния тенисист е повлияно от факта, че американската легенда много рядко е пътувал с него на турнири. За последно треньор на Григор Димитров бе чехът Радек Щепанек, но между двамата не се получи желаната сплав.

#Андре Агаси #Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »