Глухо спасително кученце учи команди на жестомимичния език

Глухо спасително кученце учи команди на жестомимичния език
A A+ A++ A

Сейлър е намерил семейство, което говори на неговия език.

Глухото синеоко куче привлече вниманието на речевия патолог Алисън Арнолд и нейния партньор, когато двойката превъртала страницата за осиновяване на домашни любимци.

„Винаги сме имали специално място за животните, особено за тези, които са изоставени, имат трудни обстоятелства или имат специални нужди, които изискват повече грижи“, каза Арнолд. "Когато видяхме Сейлор и разбрахме, че е глух, знаехме, че той трябва да е при нас."

Арнолд, който има опит в работата с деца, които са глухи и с увреден слух, бил готов да помогне на кученцето да се ориентира в живота без звук. Тя открива, че Сейлър има предимство в обучението и социализацията благодарение на Best Friends Atlanta, приюта, където Арнолд осиновява кученцето.

Служител в приюта е направил проучване за обучение на кучета с използване на американски жестомимичен език (ASL) и е създал наръчник, пълен със съвети за обучение на глухи кучета и сигнали за ръце“, според Best Friends .

Докато Сейлор в началото лесно се разсейвал, той бързо приемал новите команди, особено след като разбрал, че лакомствата са включени като награда.

От приюта Сейлор се премества в приемна къща, където продължава да практикува и да усвоява нови умения за ASL и именно тук семейството го намират.

„Кой не би обичал тази шантава усмивка и начина, по който цялото му тяло се клати, когато те срещне?“

Малко след тази среща Сейлор се премести при Арнолд и макар да имало „преходен период“, който изисквал „търпение, креативност и много смях“, кучето се настанило в новия си дом след няколко дни.

Сега, когато Сейлър се чувства удобно в своя дом, започнали да го запознава с повече ASL тренировки, на които кучето продължава да се радва. Арнолд също промени името на Сейлор на Томас, тъй като кучето е по-лесно да разбере знаците за Томас.

„Глухотата му не го възпира от нищо“. "Той просто се адаптира и продължава да се радва на живота. Точно това трябва да правим и всички ние."

 

#куче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"