Някои от най-странните и очарователни коледни храни около света. Не е за хора със слаб стомах!

Някои от най-странните и очарователни коледни храни около света. Не е за хора със слаб стомах!
A A+ A++ A

Коледа означава нещо различно в целия свят. Тези храни ще ви покажат колко различни са.

1. Julmust Soda
Julmust е коледна сода, продавана в Швеция. Има плътна консистенция, подобна на бира, произвежда се от хмел и ечемик и дори надминава Coca-Cola по време на празниците.

2. Кивиак
Kiviak е зимна храна от Гренландия. Състои се от мъртви ферментирали птици, запазени в издълбаното тяло на тюлен в продължение на седем месеца. 

3. Пастет от северни елени

4. Свински крака

В Швеция свинските крака често са включени като част от „Джулборд“ или Коледа Smorgasbord. 

5. Bacalhau
В Португалия едно от най-често срещаните коледни ястия е Bacalhau или сушени трески. Често се сервира върху варени картофи и зеле.

6. Муктук
В Гренландия традиционна коледна вечеря е инуитското ястие, Муктук. Muktuk е сурова, замразена китова кожа и мазнини, обикновено взети от Bowhead Whale, който обитава само арктически или субарктически води. Понякога може да се сервира и пържено със соев сос.

7. Дълбоко пържена гъсеница
В Южна Африка коледният деликатес е пържената гъсеница на императорския молец. Това е подходящо, защото гъсеница „Императорски молец“ е известна още като Коледната гъсеница поради празничните си цветни маркировки.

8. Коледна пудинг пица
Компанията за пици Mayfair в Англия реши, че Коледният пудинг трябва да бъде малко по-модерен тази година.

9. Шаран
Дългогодишна традиция в Чешката република е да ловите шаран за Коледа и да го отглеждате във вана през седмиците преди големия ден, за да сте сигурни, че е възможно най-свеж за Коледна вечеря. 

10. KFC
Пуйката е почти непознато ястие в Япония. В резултат на това тези, които търсят традиционна коледна птица, отиват в KFC. Поръчките се правят повече от два месеца предварително, за да се осигури наличност.

11. Понче а ла Романа

Ponche a la Romana е чилийският отговор на Egg Nog. Състои се от шампанско, смесено с ананасов сладолед, поднесено с лед. 

12. Празнични чипс Прингълс
Да, те съществуват. В допълнение към „Сладка канела“ и „Mint Choc“, Pringles предлага и „Подправка с тиквен пай“, „Канела и захар“ и „Мента и бял шоколад“. Това излиза извън контрол.

13. Максалаатико
Maksalaatikko или черен дроб, е финландско ястие, приготвено от смлян черен дроб, ориз, масло, сироп, лук, яйца, стафиди и обикновено се сервира с конфитюр от боровинки. Забавен факт: Максалаатико някога е бил избран от финландските ученици за най-нехаресваната им храна. Весела Коледа, деца!

14. Коледна вечеря с гореща консерва
Определено най-тъжното в нашия списък е Коледната вечеря Hot Can съдържа пуешко гювече, сос от червена боровинка, пълнеж и зеленчуци. Положителната страна е, че че може да бъде подготвен само за 8-12 минут

15. Смалахове

Smalahove е норвежки деликатес, който се прави от агнешка глава, нарязана наполовина. Очевидно ушите и очите се считат за най-добрите части, а останалата част от главата традиционно се яде отпред назад. Надяваме се, че тази година няма да намерим това под нашето дърво.

Ето още няколко рецепти за празниците:

Рецепта: Ултимативният яйчен пунш

Кестени, печена гъска - какви са традиционните коледни ястия из света

Рецепта: Най-вкусните коледни сладки

Рецепта за бърза и вкусна джинджифилова къщичка - любима на малки и големи

В студените дни - рецепта за греяно вино 

Направете си този уникален лешников топъл шоколад

Коледен брънч: Рецепта за немски кифлички

Остават 14 дни до Коледа: Рецепта за празнично кафе

 

#Коледа #рецепта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »