Бил Гейтс: Познах за коронавируса преди 5 г., а сега твърдя, че идните 6 месеца ще са най-тежки

Бил Гейтс: Познах за коронавируса преди 5 г., а сега твърдя, че идните 6 месеца ще са най-тежки
A A+ A++ A

Бил Гейтс предупреди, че следващите 5-6 месеца може да бъдат най-тежките от началото на пандемията. Това изказване е на фона на рекордно високите смъртни случаи и хоспитализации на пациенти с коронавирус в САЩ.

"Мислех си, че САЩ се справи по-добре с овладяването на пандемията. "За съжаление, следващите 5-6 месеца може да са най-лошото от пандемията. Прогнозата на IHME (Институт за здравни показатели и оценки) показва над 200 000 смъртни случая. Ако следваме правилата, по отношение на носенето на маски и на спазване на дистанция, бихме могли да избегнем голям процент от тези смъртни случаи “, каза Гейтс, съпредседателят на фондация" Бил и Мелинда Гейтс" пред CNN."

"През 2015 г. направих прогноза за задаваща се пандемия. Е, случи се. Тогава даже мислех, че броят на смъртните случаи може да е по-висок. Не се сбъдна. Това, което ме изненада е икономическото въздействие, което причини тази пандемия. То е много по-голямо от прогнозата ми отпреди пет години", каза той.

Гейтс каза, че неговата фондация е финансирала голяма част от изследванията за ваксините.

"Ние сме много пъргави. Партньор сме на CEPI (Коалицията за иновации за готовност за епидемия), което е второто по големина финансиране след правителството на САЩ," допълва той.

"Така че в диагностиката, терапията и ваксините, знаем как парчетата трябва да се обединят по съответния начин. Нашият опит в областта на инфекциозните болести се прилага към целия свят. Не само за богатите и развити държави, но и за по-бедните", добавя той.

"Ще приема ваксината публично, ако трябва. По подобие на Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак Обама. Смятам, че това ще е добър пример за всички хора." 

"Разбира се, носенето на маски е полезно. Те не са скъпи. Баровете и ресторантите трябва да бъдат  затворени, докато навлизаме в новата вълна. С училища наистина е сложно. Там заразата чрез децата се пренася по-различен начин.“, завършва Гейтс.

Превод и редакция: Plovdiv24.bg

#Бил Гейтс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"