Нелегално дошъл у нас пакистанец осъди шефа полицията в Добрич

Нелегално дошъл у нас пакистанец осъди шефа полицията в Добрич
Pixabay
A A+ A++ A

Пакистанецът, подал жалба в Добричкия административен съд, срещу началника на ОД на МВР, спечели делото. То е заведено против мълчалив отказ за предоставяне на еднократно разрешение за продължително пребиваване в България, съобщава БНР. Акил Сървър идва нелегално в страната ни през 2017 година, за да живее със своята съпруга, която е българка, и с детето си, след като посолството ни в Пакистан многократно отказва да му бъде издадена виза.

Добричкият административен съд решава че жалбата на Акил Сървър срещу мълчаливия отказ да му бъде дадено разрешение за продължително пребиваване в България е основателна. Съдът определя действията на ОД на МВР в Добрич като необосновани и незаконосъобразни, тъй като разрешение за продължително пребиваване може да бъде издадено при наличие на извънредни обстоятелства, както и на членове на семейства на български граждани.

Съдът също смята, че е нарушена Хартата за правата на човека, като дава указания за повторно произнасяне на отговорните институции относно легалното пребиваване на Акил Сървър в страната. Битката на младото семейство да им бъде позволено да живеят заедно в България продължава вече пета година. 

 

#пакистанец #съд #полиция #Добрич #началник #осъден #отказ #семейство #българска #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »