БДЖ планира вдигане на заплатите на машинисти и помощници

БДЖ планира вдигане на заплатите на машинисти и помощници
iNews
A A+ A++ A

„БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ - Товарни превози ЕООД“ излязоха с официално предложение до синдикалните организации да бъдат извършени промени в Колективния трудов договор, които да включват допълнителното възнаграждение на локомотивния персонал в дружествата.

Предложението на дружествата е трикратно да бъде увеличено възнаграждението за пропътуван километър на локомотивните машинисти и двукратно на помощник-машинистите, които изпълняват служебните си задължения по време на пътуване, като им се изплащат суми за пропътуван километър в размер на 0,11 лв./км за машинистите и 0,07 лв./км за помощник-машинистите.

Освен това при пътническите превози е предложено и допълнително възнаграждение за локомотивните машинисти, които са обучени да обслужват новодоставените локомотиви Smartron. За тях се предлага на всеки изработен час или част от него, да се заплаща допълнително по 3,40 лв.

От началото на следващата година с 6,55 % ще бъдат увеличени и основните заплати на всички работници и служители в дружествата.

Предложенията за допълнителни трудови възнаграждения на локомотивния персонал са част от усилията на БДЖ да подобри работната среда и условията на труд на работниците при изпълнение на трудовите им задължения, което е неразделна част от подобряването на предлаганата услуга като цяло.

#БДЖ #машинисти #заплати #възнаграждения #увеличение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »