В МВР: 11 300 заявили желание да се ваксинират, по 400-500 лв. бонуси за Коледа в министерството

В МВР: 11 300 заявили желание да се ваксинират, по 400-500 лв. бонуси за Коледа в министерството
МВР
A A+ A++ A

11 300 служители на вътрешното министерство са дали съгласието си добворолно да се ваксинират. Това съобщи министър Христо Терзийски, цитиран от БГНЕС.

Министър Терзийски даде брифинг заедно с проф. д-р Ненчо Смилов, директора на Медицинския институт на МВР, по отпуснатите допълнителни средства по бюджета на МВР в размер на 23 млн. лева.

Средства ще бъдат отпуснати за МВР болницата, ще има нов скенер и апаратура за опасни отпадъци, както и подпомагане на структурите за интензивно лечение и COVID-структурите за тежко и среднотежко състояние, каза още д-р Смилов. Основната нужда на болницата обаче остава в персонала.

Министър Терзийски обяви, че МВР болницата има готовност за започване на процеса по ваксинация. Очаква се доставката на фризери за съхранение. В действията ще участват и мобилни екипи.

48 800 е общият щат на Министерство на вътрешните работи. Към настоящия момент заразени с COVID-19 от МВР са били 4002, а активни сега са 1500 души.

Министър Терзийски съобщи още, че над 45 хиляди граждани са под карантина в момента. Нарушенията са изключително малко – констатираме по 1-2 на ден. Има дисциплина, заяви още министърът.

От допълнителните 23 милиона лева ще бъдат направени разчети, така че служителите на МВР да получат и бонуси за Коледните празници. Те ще са в размер между 400 и 500 лева.

 

#Христо Терзийски #МВР #ваксиниране #Коледа #бонуси #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »