Зеещата рана на Пловдив може да заздравее, подписаха договор за дострояването на стадион "Хр. Ботев"

Зеещата рана на Пловдив може да заздравее, подписаха договор за дострояването на стадион "Хр. Ботев"
A A+ A++ A

Договорът за дострояването на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив бе подписан преди минути в Община Пловдив. Така е напът да се сложи точка на един от най-наболелите проблеми под тепетата, защото зеещиите и ръждясали железа в центъра на града от 5-6 години бяха въпрос, който така и не намираше адекватно решение, а привържениците на Ботев организираха редица масови протести.

Собственикът на мощната транспортна фирма ПИМК - Илиян Филипов, която спечели обществената поръчка за строителството на спортното съоръжение, в присъствието на кмета Здравко Димитров подписаха тъй дълго чакания документ, който ще позволи рестарта на строителството.

Фирмата предложи цена за изграждането на стадион 43 657 605,52 лева без ДДС за цялостното довършване на строежа. По решение на МС бяха отпуснати 25 000 000 лева с ДДС, които ще стигнат за първия етап. Впоследствие ще са необходими още средства за довършването на съоръжението. След първия етап отборът ще има възможност да се завърне на стадиона и да се играят мачове от efbet Лига.

Илиян Филипов наскоро публично се ангажира неговата фирма да приведе стадиона в състояние да приема мачове от елита в рамките на 9 месеца от подписването на договора, което означава от днес. Това означава, че би трябвало от началото на новия сезон Ботев да играе на своя стадион.

#Ботев Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »