Пуснаха 1.7 км от разширеното Околовръстно в София между „Младост“ и „Горубляне“

Пуснаха 1.7 км от разширеното Околовръстно в София между „Младост“ и „Горубляне“
АПИ
A A+ A++ A

В 8:00 ч. днес за улеснение на трафика през зимата се пусна движението по директното трасе на 1,7 км от Южната дъга на Софийския околовръстен път, в участъка между пътните възли „Младост“ и „Горубляне“. Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между ж. к. „Младост“ и АМ „Тракия“. Целта е да се улесни пътуването през зимните месеци и да се повиши безопасността. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

В началото на ноември отново за улеснение на пътуването с временна организация на движението беше пуснат 2,5-километровия участък от Южната дъга – от връзката с магистрала „Тракия“ до пътен възел „Герман“. Трафикът в отсечката е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ се използват и локалните платна.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път, което стартира през октомври м. г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. Изпълнител е „ГБС Инфраструктурно строителство“. Срокът за завършване на проекта по договор е до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят се очаква обектът да приключи по-рано.

Работата в участъка продължава и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

 

#отваряне #движение #Околовръстен път #"Младост" #"Горубляне"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »