Царица на розата стана доброволка в карловската болница

Царица на розата стана доброволка в карловската болница
A A+ A++ A

Носителка на престижния приз Царица на розата от 2012 година стана доброволка в болницата в Карлово. Милиана Танчева е студентка по медицина в Плевен, ала решила да се върна в родния си град и бъде полезна по време на пандемията. Тя е една от доброволците в МБАЛ „Д-р Киро Попов“. Заедно с Екрем Хатип, който е доброволец от началото на пандемията, с  Венцислав от Варна и  Кръстина, те работят в отделението по осем часа дневно.

Милиана смята работата си в отделението за свой дълг към карловци, които преди осем години я избраха за Царица на розите.

COVID-19 отделението в Карлово е много натоварено, заяви за „Марица“ управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев. От 47 легла заети от тази нощ са 46, те са средно тежки случаи. 15 от тях  са на постоянно поддържане с кислород. Основният проблем обаче  с недостиг на персонал остава. В момента отделението изпитва остра нужда от пет медицински сестри.

Старшата сестра на болницата Стефания Лулчева вече отправи призив в социалните мрежи към колежките си от Карлово, които  отскоро са в пенсия или работят другаде, ако имат възможност да дойдат и да помагат в отделението.

Има известен резерв от училищата и детските градини, заяви още д-р Христо Пелев. В момента те са затворени. Ако медицинските сестри, които работят там дойдат да работят при нас в тази ситуация, това ще е голяма подкрепа, каза още управителят на болницата.

Днес за първи път ще заседава Временната комисия, която Общинският съвет в Карлово учреди преди седмица. Тя ще изслуша докладите на управителя на болницата д-р Христо Пелев и на управителя на Медицинския център д-р Атанас Юнаков. 

 

#Царица на розата #доброволец #Карлово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"