196741 статии       |       397 интервюта       |       1524 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.59986| EUR 1.95583| GBP 2.26348|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

Горан Благоев на изпроводяк от БНТ: Кошлуков е подъл, средата е мутренска

2 декември 2020, сряда / 09:15; Коментари: 0
Send to Kindle
Горан Благоев на изпроводяк от БНТ: Кошлуков е подъл, средата е мутренска

Известният водещ Горан Благоев вчера официално напусна БНТ. Обичаният журналист, който превърна предаването си за религия "Вяра и общество" в институция, написа мотивите си за раздялата с телевизията-майка в социалната мрежа. В поста си Благоев нападна генералния директор Емил Кошлуков и обяви, че БНТ се е превърнала в мутренска организация. 

ЕТО КАКВО НАПИСА ГОРАН БЛАГОЕВ:

От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах "Довиждане"на институцията, която ме изгради като професионалист. Направих този избор с пълната убеденост, че там където започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място. Изминалите три месеца ми дадоха да разбера как са се чувствали неудобните личности след девети септември 1944 г. Благодаря за това откровение на Кошлуков и лакеите му. Няма как обаче да им благодаря за едно натрапчиво чувство, което досега не съм изпитвал по коридорите на Сан Стефано - чувството, че се намирам в някаква мутренска среда. Това досега не е било в БНТ.

Както се знае на този свят вечен е само Бог. Ние сме преходни - нашето пребиваване в БНТ също.

Тръгвам си с благодарност към всички с които професионалния път ме срещна през тези изминали 28 години и половина. Благодаря ви за удоволствието от съвместната ни работа, за съпричастността, за подкрепата, дори за изпитанията които сте ми сервирали. Всичко е трупане на опит, на безценен опит.

Тръгвам си с обич към всички колеги които остават и нямат друг избор освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, към колегите които трябва да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, защото нямат възможност да отида другаде. Тръгвам си обаче и с болка към онези колеги, които през тези изминали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и угодничество към силните на деня! То неминуемо спомага за затъването на БНТ в тресавището в което тя се намира. Дано не я удавите съвсем колеги, защото отговорността за това ще бъде ваша, а не на Кошлуков който така и не разбра какво е БНТ и каква трябва да бъде. Непротивенето на злото е съпричастност на самото зло.

От БНТ можеш да си тръгнеш не само заради по-висока заплата другаде, Кошлуков. От БНТ може да си тръгнеш и заради свободата и истината. Защото не само заради хляба живее човек.

А къде ще продължа професионалния си път - ще ви споделя при следващата ни среща. Бог да благослови и приятелите, и враговете!

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: