Планът за възстановяване и устойчивост обсъжда НСТС на онлайн заседание

Планът за възстановяване и устойчивост обсъжда НСТС на онлайн заседание
МС
A A+ A++ A

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе онлайн заседание, на което социалните партньори ще обсъдят проекта на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България, предаде БНР. Срокът за обществено обсъждане на документа изтича на 29-и ноември. 

В плана за обособени четири стълба с пропорционален ресурс за изпълнението на всеки от тях - това са „Иновативна“, „Зелена“, „Свързана“ и „Справедлива“ България. 

Целта на Националния план е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от пандемията чрез набор от мерки и реформи. Същевременно планът полага основите за "зелена" и цифрова трансформация на икономиката в контекста на целите на "зелената сделка". 

В становище по проекта от Асоциацията на индустриалния капитал в България определиха инвестиционния ресурс, предвиден в Плана, като безпрецедентна възможност за подобряване на социално-икономическата среда в страната. От работодателската организация смятат че демографската криза е най-сериозното предизвикателство, пред което България е  изправена. В становището се подчертава още, че планът трябва да се доработи.  

В края на септември президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че до Коледа страната ни трябва да формулира най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране.



#план за възстановяване #НСТС #обсъждане #коронакриза #икономика #общество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »