Каракачанов: Засега полева болница на България не й е необходима

Каракачанов: Засега полева болница на България не й е необходима
МО
A A+ A++ A

На този етап от развитието на пандемията от Covid-19 не се налага да бъде разполагана полева военна болница. Това заяви в Националния военен университет във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БНР. 

По препоръка на главния лекар на въоръжените сили и началник на Военномедицинска академия генерал-майор Венцислав Мутафчийски всички курсанти са поставени под карантина, за да бъде запазено здравето им.

Военните се включват с даряване на кръвна плазма, а около 40 военнослужещи са санитари в петте военни болници.

Полева военна болница за Covid-19 не стои на дневен ред, посочи Красимир Каракачанов: 

„Ние ще я открием лесно тази болница. Въпросът е персоналът, който ще я обслужва. Към момента мисля, че все още лечебните заведения си вършат работата“. 

Каракачанов подчерта, че напълно приема ограничителните мерки, които се въвеждат до 21 декември и би подкрепил както по-затегнати мерки, така и по-облекчен режим, ако бъдат препоръчани от медицинските експерти:  

„Политиците винаги малко или много се изкушават с оглед на избори, на народна любов и т.н., един предлага по-строги, друг предлага по-меки, трети предлага никакви мерки. Тук не става въпрос за предизборна кампания, става въпрос за живота и здравето на българите“.  

Военният министър заяви, че не се налага отлагане на някои от проектите за модернизация на армията, въпреки че 70 милиона лева от бюджета за отбрана са пренасочени в борбата с Covid-19.

 

#Красимир Каракачанов #covid-19 #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »