Белият дом обмисля отмяна на забраните за влизане в страната

Белият дом обмисля отмяна на забраните за влизане в страната
A A+ A++ A

Белият дом обмисля отмяна на забраните за влизане в страната на повечето граждани извън САЩ, които наскоро са били в Бразилия, Великобритания, Ирландия и 26-те членки на европейското Шенгенско пространство, казаха пред Ройтерс петима американски официални представители и представителите на авиокомпании.

Администрацията на Тръмп наложи забраните в опит да ограничи пандемията от коронавирус. Трябва да се има предвид, че САЩ наложиха забрана за пътуване в страната на повечето европейски граждани още през март, докато подобна забраната за пътуване от Бразилия беше наложена през май.

Не се обмисля обаче отмяна на забраните за влизане в САЩ на неамерикански граждани, които наскоро са били в Китай или Иран, посочиха източниците на агенцията.

Планът за отмяна на забраната за пътувания е спечелил подкрепата на членовете на работната група в Белия дом за борба с коронавируса, както и на службата за обществено здравеопазване и на други федерални агенции, казаха лицата, запознати по въпроса. Те обаче допълниха че президентът Доналд Тръмп не е взел окончателно решение и не е ясно дали и кога точно ще стане това, имайки предвид, че европейските държави вероятно няма да позволят веднага на повечето американци също да възобновят посещенията си в тях.

Белият дом, Департаментът за вътрешна сигурност и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) отказваха да коментират информацията на Ройтерс.

Редица служители на американската администрация твърдят, че ограниченията вече нямат смисъл, тъй като повечето страни по света не подлежат на забрана за влизане. Те смятат, че вдигането на ограниченията би било тласък на затруднените американски авиокомпании, които отчитат спад от цели 70% на международни пътувания.

#Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »