ВМРО: С.Македония има вариант Б - антибългарска истерия

ВМРО: С.Македония има вариант Б - антибългарска истерия
ВМРО
A A+ A++ A

„Има възможност, макар и теоретична, за изход от кризата, но тази възможност е в ръцете на Скопие. Съществена промяна в позицията на Скопие по поставените от България въпроси обаче скоро няма да има“. Това каза пред БНР доц. Милен Михов, зам.-председател на ВМРО. 

По думите му с българската позиция се поставя дълго отлаган сериозен въпрос - защо държавата, която първа призна самостоятелността на Република Македония и водеше политика на безусловна подкрепа за евроатлантическата интеграция на тази република, сега казва, че така повече не може: 

„Трябва да се намерят адекватните отговори в македонското общество, което е необходимо за самото развитие на републиката и междусъседските отношения“. 

В предаването „Неделя 150“ доц. Михов допълни: 

„Антибългарската истерия е очаквана и ще е една от точките във вариант Б на македонското правителство. Тя трябва да предотврати поставянето на сериозните въпроси в македонското общество“.

Според него е очаквано Скопие да предприеме мощна и добре координирана кампания в Европа и в САЩ, като целта ще е злепоставяне на България. 

„В тази посока е необходима реакция и от българските фактори“. 



#Милен Михов #ВМРО #Северна Македония #антибългарска кампания #САЩ #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »