Проф. Иво Христов: Глобалистките сили и капитали зад Байдън потъпкаха арогантно изборите в САЩ

Проф. Иво Христов: Глобалистките сили и капитали зад Байдън потъпкаха арогантно изборите в САЩ
A A+ A++ A

Глобалистките елити и ибероафриканската част на американското общество засега надделяват над европейската цивилизационна матрица, която направи Америка велика. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Иво Христов, народен представител от БСП. Той подчерта, че изборите са съдбоносни за САЩ и за света.

„Америка е дълбоко разделена по всички възможни параметри – икономически, социални, ментални цивилизационни. Това не е онази обща цивилизационна матрица, която познаваме от 20 век. Америка в някакъв смисъл е дълбоко разпадащо се общество и това ще има изключително тежки последици за целия свят“, допълни депутатът.

Проф. Иво Христов посочи, че губещата страна няма да се примири с резултата и ще има позиционна война във всички възможни измерения -икономически, социални, политически, медийни.

„Очевидно е, че срещу Тръмп играеше целият глобалистки капитал. Срещу него играха всички медии, дирижирани от този капитал. Не познавам американска президентска кампания, в която всички принципи на демокрацията да бъдат потъпквани по абсолютно арогантен начин дори без всичките елементи на политическо лицемерие, които са характерни. Това означава, че залогът е огромен, за да се пристъпи към толкова крайни действия от двете страни. Резултатът от това - Китай дълго време изчака и поздрави победилия кандидат Байдън с половин уста, а Русия все още мълчи. Това показва, че светът е наясно, че това, което се случва в Америка, не е просто еднократна драма, а става въпрос за дълъг, тежък, може би драматичен геополитически процес“, каза още народният представител.

Икономическата логика неумолимо тласка нещата към глобализация, но е важно какъв тип ще бъде тя, обясни проф. Иво Христов.

„Глобализацията на Байдън е именно такава – преминава през ликвидиране на каквито и да било цивилизационни и национални сили пред конституирането на единно управление на света в полза на една относително тясна група от свръхмощни и свръхбогати хора, които очевидно искат да движат света съобразно своите представи, а от другата страна са тези, които се противопоставят на това. Светът, в който сме, е бойното поле на сблъсъка между тези сили. В този контекст трябва да бъдат поставени американските избори и резултатите от тях въобще не са окончателни. Те са само фаза от дългия конфликт, в който ние навлизаме. Към него трябва да добавим и корона истерията“, посочи проф. Иво Христов.

Идеята на глобализацията е уж свободното движение на хора, стоки и капитали, а с корона кризата имаме пълно застопоряване, буквално светът е замръзнал, допълни проф. Иво Христов.

#Иво Христов #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »