Нахлува студен фронт, на места ще вали дъжд, а на други - сняг

Нахлува студен фронт, на места ще вали дъжд, а на други - сняг
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и продължава да се повишава.

През нощта и над южните райони ще се заоблачи. През деня ще е облачно и с умерен северен вятър ще нахлува студен въздух. Ще има слаби валежи, в Предбалкана и високите полета от сняг, а по поречието на Дунав и в Югоизточна България – от дъжд. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 2° и 7°, в източните райони до 10°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е облачно. Сняг ще вали главно в западната половина на Стара планина и там ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб до умерен северен вятър, по най-високите части на масивите в Югозападна България - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието ще e предимно облачно, в южните райони със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

На 21.11.2020 слънцето ще изгрее в 07:26 часа и ще залезе в 16:58 часа. Продължителност на деня 09:31 часа.

На 21.11.2020 луната ще изгрее в 13:18 часа и ще залезе в 23:16 часа. Осветеност на диска в 0h UT 45 %. Фаза на луната: първа четвърт.

#сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори