Дядото, който прегръщаше болни бебета в Атланта, загуби битката с рака

Дядото, който прегръщаше болни бебета в Атланта, загуби битката с рака
A A+ A++ A

Дейвид Дойчман, обичаният „дядо на интензивното отделение“, който прекара последните 14 години гушкайки бебета в детското отделение в Атланта, почина в събота от рак на панкреаса. Той беше на 86 години.

Наричат ​​го Дядо на интензивното отделение. Във вторник той посещава PICU, за да държи бебета, чиито родители не могат да бъдат с тях този ден ....

Публикувахте от в & nbsp; Сряда, 27 септември 2017 г.

Болницата потвърди смъртта на Дойчман, като го похвали за дългите години комфорт, които той осигури на най-малките му обитатели.

„Дейвид беше дългогодишен доброволец в педиатричното отделение за интензивно лечение в Scottish Rite в продължение на 14 години, предоставяйки подкрепа на много пациенти и техните семейства. Семействата на децата никога няма да забравят тази невероятна легенда и безбройните животи, до които се е докоснал. "

Дойчман беше диагностициран с метастатичен рак на панкреаса в края на октомври и почина само две седмици и половина по-късно, каза дъщеря му Сюзън Лили пред Today Parents .

"Никой от нас не е очаквал да получи толкова ужасна диагноза", каза Лили. 

Историята на Дойчман за пръв път стана известна през 2017 г. и по това време, ток разказа, че се е присъединил доброволно към болницата два пъти седмично, за да се грижи и утешава бебета в отделението за интензивно лечение за новородени.

Той каза, че е започнал след пенсионирането си от дълга кариера в международния бизнес маркетинг.

 

„Много е приятно, не само защото бебетата плачат и вие им помагате да спрат да плачат“, каза Дойчман. „Има много ползи от тази топла връзка при прегръщане  - когато бебето постави лицето си срещу сърцето - ритъма там има полза. Влюбих се, но не само заради връзката с бебетата, но и цялата атмосфера на болницата. "

Той добави, че усилията му за комфорт и връзка се разпространяват и върху майките на бебетата, тъй като те често се нуждаят от ръка, която да държат.

"Има много стрес за тези родители", каза той. „Ако някой им каже, че могат да отидат да вземат закуска и да ги уверят, че ще бъда там с бебето им, това означава много за тях. Важно е."

#Атланта #бебе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"