Борисов: Ценим служителите в МВР, но не можем да им вдигнем заплатите с 30%

Борисов: Ценим служителите в МВР, но не можем да им вдигнем заплатите с 30%
A A+ A++ A

По никакъв начин не трябва да се противопоставят едни структури на други. Високо ценим работата на българските служители в МВР, затова в най-голямата световна икономическа, здравна, че и политическа криза - 15% увеличение на заплатите. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на работно съвещание с трима министри.

"Да, не са 30%, както в някои от другите организации. Но първо - там бяха много ниски заплатите, не бяха увеличавани в продължение на години. Затова го направихме лятото за тях. Върви ли добре икономиката догодина, ще компенсираме и колегите от МВР. В това могат да бъдат сигурни", категоричен е той.

"Тези няколко месеца просто трябва да преодолеем тази криза. Стотици милиони отиват в здравната система", допълни премиерът.

Реорганизацията на лечебните заведения и снабдяването с лекарства срещу COVID-19 обсъдихме днес с министри от кабинета на работно съвещание. България разполага с 46 000 легла за активно лечение, имаме огромна база. Затова е изключително важно да има място в болниците за всички хора със съпътстващи заболявания. Категоричен съм, че правителството ще осигури всички видове ваксини, които предлага ЕК. Ето защо възложих на здравния министър да изготви план за ваксинирането на рисковите групи от населението, когато страната ни вече разполага с одобрените ваксини. От оперативни програми ще насочим 120 млн. лв. за допълнителните възнаграждения от 1000 лева на медиците на първа линия. Влагаме сериозни средства, за да преодолеем кризата. Мерките ни в подкрепа на хората и бизнеса доказано работят. Стига да продължим да спазваме противоепидемичните мерки съм сигурен, че ще се справим!

 

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »