Борисов LIVE: Опонентите ги е яд, защото имаме какво дa покажем! До месец мечтата за пълна диверсификация ще е факт ВИДЕО

Борисов LIVE: Опонентите ги е яд, защото имаме какво дa покажем! До месец мечтата за пълна диверсификация ще е факт ВИДЕО
A A+ A++ A

"На първи януари в България ще влезе азерски газ. След един месец мечтата за пълна диверсификация ще я имаме", заяви премиерът.

Заедно с министър-преседателя е министърът на енергетиката Теменужка Петкова, като провериха напредъка на проекта "Бургас-Александруполис".

Премиерът уточни, че Балкански поток е готов и вече се зарива, като се надява и този проект скоро да е към своя край.

"С колегата Мицотакис сме се разбрали като стигнем с тръбите двете граници, да се видим там", заяви още премиерът.

Той подчерта, че е важно да се види как гръцките компании работят на пълни обороти, плащането е ускорено, за да няма и ден забавяне на този важен геостратегически проект, където България има 20 процента, за да може да потече различен от сегашния газ и да има диверсификация.

Премиерът отново припомни, че трябва да се спазват всички мерки, за да няма карантинирани. Собственикът на гръцката компания заяви, че се спазват всички мерки, направени са над 1200 теста и се спазва дистанция и дезинфекция.

"Работим, не спираме и имаме какво да покажем. Затова ги е много яд нашите опоненти. Понеже много не вярват, затова искахме да покажем, че и тук се работи и то усилено", заяви още министър-председателят.

Важно уточнение бе, че 98 процента от работниците са българите, а заварките на тръбите се правят от български компании, съобщиха на място на Борисов.

ГЛЕДАЙТЕ ДОЛУ ВСИЧКИ ДНЕШНИ ВИДЕА ОТ ИНСПЕКЦИИТЕ НА ПРЕМИЕРА:

#Бойко Борисов #инспекция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »