Сблъсъци между привърженици на Тръмп и контрапротестиращи във Вашингтон

Сблъсъци между привърженици на Тръмп и контрапротестиращи във Вашингтон
A A+ A++ A

Десетки хиляди привърженици на президента Доналд Тръмп демонстрираха подкрепата си за президента и протестираха срещу откраднатите според тях избори. Стигна се до сблъсъци между тях и контрадемонстранти.

Походът на милионите, както бе наречена демонстрацията,  мина под познатия лозунг на Тръмп "Да направим Америка отново велика" и скандирания "Спрете кражбата" на гласове.

На видеозаписи, качени в социалните мрежи, се вижда как след падането на нощта по улиците избухва насилие - води се юмручен бой, използват се пръти.

Вестник "Вашингтон пост" съобщи за един човек, който е бил наръган. В ранните вечерни часове полицията съобщи за най-малко десет арестувани, от които четирима за притежание на оръжие, съобщи bTV.

Шествия в подкрепа на Тръмп имаше и в Делрей бийч, Флорида, където няколкостотин души демонстрираха с плакати, на които пишеше "Пребройте всеки глас" и "Не можем да живеем с марксистко правителство", предаде БТА.

Във Финикс, Аризона, според полицията около 1500 души са се събрали пред местния щатски парламент, за да протестират срещу победата с малка разлика на Байдън в щата.

#Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »