Чернокож е напът да стане кмет на един от най-големите градове в Северна Македония

Чернокож е напът да стане кмет на един от най-големите градове в Северна Македония
A A+ A++ A

Северна Македония се случи прецедент. А именно - тъмнокож е на път да стане кмет. Симон Поликарп, по-известен като Джими, е роден в Нигерия. Започнал кампанията си за градоначалник на Щип преди месеци. Ще се яви на изборите подкрепен от партията "Интегра". От ВМРО-ДПМН се отказаха да излъчат свой кандидат, защото като политиките на двете партии са сходни, Поликарп се надява на силна подкрепа. 

"Все още имаме нерешен проблем по отношение на името. Вярвам, че тази позиция е достатъчна за поддръжниците на ВМРО да подкрепят кандидатурата ми", заяви кандидатът. 

Джими иска да построи студентски град в Щип и да спре обезлюдяването на района. Щип е сред най-големите градове в страната.

"Да им създадем условия да не избягат, да създадем условия, с които да решим проблема и трето, заедно с тях да създадем условия, в които да бъде еднакво добре за всички нас", каза Поликарп. 

Началото на политическата кариера на тъмнокожия македонец стартира през 2008 г., но с неуспех. Тогава Поликарп не успява да влезе в македонския парламент като народен представител.

#Щип #Северна Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"