Главният секретар на Радев иска извинение от депутат

Главният секретар на Радев иска извинение от депутат
iNews
A A+ A++ A

В отворено писмо до парламента главният секретар на президента Димитър Стоянов призова народния представител Лъчезар Иванов да представи доказателства за твърденията си от парламентарната трибуна на 11 ноември 2020 г., че г-н Стоянов „десет дни е обикалял и пръскал зарази по учения“.

Димитър Стоянов настоява при непредставяне на такива доказателства за публично извинение от страна на г-н Иванов за изречената неистина. 

В писмото си Димитър Стоянов напомня, че е в отпуск от Администрацията на Президента от 26 октомври, а от 29 октомври спазва предписаната му изолация и няма публични изяви и контакти.

Главният секретар на президента подчертава, че изричането на неверни твърдения от парламентарната трибуна за извличане на политическа изгода не е прецедент, но е крайно непочтено към гражданите. Манипулациите, разпространявани от депутати, рушат и последните остатъци от доверие в 44-то Народно събрание, чийто авторитет е и без това вече тежко компрометиран от качеството на неговата работа, пише още в отвореното писмо на Димитър Стоянов.

По думите на главния секретар на президента, придържането към фактите и извинението за допуснати грешки са първата задължителна стъпка за промяна на общественото мнение към парламента.

#Димитър Стоянов #Лъчезар Иванов #отворено писмо #извинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »