Разбра се с кой филм България ще се бори за най-престижната награда Оскар

Разбра се с кой филм България ще се бори за най-престижната награда Оскар
A A+ A++ A

Стана известно кое е българското предложение за престижната награда „Оскар“ за чуждестранна лента. Комисията по избор към Националния филмов център, която е под председателрството на Милко Лазаров, излъчи филма „Бащата“.

Продукцията на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов е носител на голямата награда „Кристален глобус“ от фестивала в Карлови Вари, бил е показван на фестивали по цял свят – Торонто, Лондон, Гоа, Валядолид, Триест и други. Освен това лентата е продадена е за разпространение в над 10 държави.

Любопитен факт е, че това е вторият филм на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, който е избран да брани честта на България на церемонията по връчването на наградите „Оскар“. През 2017 г. в категорията за най-добър чуждестранен филм се бори „Слава“.

Тази година нашето предложение има голям шанс заради факта, че с участие в "Бащата" се отличава актрисата Мария Бакалова, която се прочу в САЩ като екранната дъщеря на Борат. Бакалова в момента е истинска сензация зад Океана и всички са очаровани от чудесното й превъплащение.

#Оскар #филм #Мария Бакалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"