Коронавирус в НС: Трима депутати от "Обединени патриоти" са с Covid-19

Коронавирус в  НС: Трима депутати от "Обединени патриоти" са с Covid-19
A A+ A++ A

Трима депутати от "Обединени патриоти" са с Covid-19, като един от тях е в много тежко състояние. Още един народен представител от тяхната група пък е под карантина. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг на управляващата коалиция по повод проваленото заседание тази сутрин заради липсата на кворум.

„Аз съм твърдо за пълно затваряне и подкрепям изцяло мнението на специалистите“, заяви пред БНТ зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

„Нашите лекари са герои и ние преди време ги стъпкахме, но се оказа вярно, че ще се мре яко. Аз съм категорично за по-твърди мерки. Виждаме какво става в Германия, Англия, Франция. Там втърдяват мерките“, посочи той.

И допълни:“ В крайна сметка има едно по-важно нещо от икономиката и това е човешкия живот.“

Симеонов обясни, че разбира много добре проблемите на малкия и средни бизнес в страната. Държавата не е спирала да помага, категоричен беше той.

Симеонов отбеляза, че говори за ограничаване и забрана на всякакви обществени прояви и грубото потъпкване на мерките. Като пример даде парти в пловдивска дискотека, което е минало без маски и дистанция.

„Най-лошото е, че в това заведение са били един зам.-кмет на Пловдив и шеф на Напоителни системи. Полицаите три пъти са ходили и са вдигали ръце, защото вътре са били тези хора. Аз лично ще питам вътрешния министър за трите проверки и защо е погазен закона. Ето точно това грубо погазване на закона от ръководни лица дразни хора. Това заведение е можело да бъде затворено само по Закона за шума, да не говорим за извънредното положение, в което се намираме, и неспазването на противоепидемичните мерки“, каза той.

Според него не трябва да се критикува само и единствено държавата. „Мерките са правилни. Виждате какви глупости свършиха в Западна Европа“, каза Симеонов.

По думите му е възможно е и Народното събрание да работи дистанционно, но се надява да не се стига до тази крайна мярка, въпреки че броят на депутатите заразени с COVID-19 расте. „В парламента спазваме мерките, но утре на Председателски съвет ще поставя въпроса как ще продължим да работим. За мен няма проблем в това, ще ни е необходим един буферен период да свикнем, но съм убеден, че няма да има проблеми“, каза той


Мнозинството остро осъди опозицията, че не се регистрира в пленарната зала.

Това поведение е безотговорно и от човешка гледна точка. Има трима депутати от групата на "Обединени патриоти" положителни с коронавирус. Един е в много тежко състояние. Още един е под карантина. Същото се случва и с колегите от ГЕРБ и "Воля". И сега ли трябва да демонстрираме нагла безотговорност?", запита той.

Даниела Дариткова пък уточни, че от депутатите на ГЕРБ двама са под карантина.

Депутатът от „БСП за България“ Анна Славова е дала положителна проба за коронавирус. Това съобщи самата тя със съобщение във Facebook профила си, пише БГНЕС.

„Дойде време и за моя пост... Скъпи, приятели, днес и аз излязох с положителен резултат за COVID-19. Съжалявам за неудобството, което причинявам на всички, контактували със семейството ми! Желая ви да бъдете здрави!“, е написала Анна Славова.

„Пазете се, носете маски и спазвайте трите Д-та! Бъдете отговорни към себе си и към околните! Дължим го на лекари и учители, които се подлагат на риск всеки ден за нас!“, пише още народният представител от левицата.

За по-малко от седмица положителни тестове за COVID-19 дадоха още народните представители от БСП Кирил Добрев, Драгомир Стойнев и Иван Иванов.

Състоянието на Корнелия Нинова е стабилно.

 

#Парламент #Валери Симеонов #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »