Терора във Виена: Първи данни и видео на ликвидирания терорист

Терора във Виена: Първи данни и видео на ликвидирания терорист
A A+ A++ A

Снощи в центъра на австрийската столица бяха организирани поредица от нападения срещу хора, които бяха определени като планирани терористични нападения, в резултат на което бяха убити четирима души, 17 ранени, някои доста сериозно.

Терористът, извършил кръвопролитието във Виена, беше застрелян от специалните сили на WEGA. Самоличността му е установена. Оказа се 30-годишен бежанец.

Заподозреният, който позира на снимката с оръжия - включително мачете, което може да е носил по време на атентатите във Виена – се счита, че е бил в Австрия от дълго време.

Според местни медии, малко преди терористичната атака, той е дал клетва за вярност на новия ръководител на терористичната организация ИДИЛ Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Кураши.

Малко преди нападението убиецът публикува друга снимка, в надписа, към която според Bild.de е изразил съчувствие към терористите. Все още не е известно дали публикациите са служили и като призив за съучастничество към атаката. Профилът на заподозрения в Instagram е закрит.

 

Във вторник сутринта Министерството на вътрешните работи на странара потвърди няколко претърсвания в къщи "около нарушителя". Няколко души са арестувани. Вътрешният министър Карл Нехамър обяви във вторник сутринта, че убитият нападател е привърженик на ИДИЛ

#Виена #Виена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"