Протест на полицаи ще има

Протест на полицаи ще има
A A+ A++ A

Протест на полицаи ще има в неделя, 8 ноември, в градинката пред църквата Свети Седмочисленици до МВР, след като на днешната среща не беше постигнато разбирателство между ръководството на МВР и синдикалната федерация на служителите в МВР, съобщи председателят на синдиката Валентин Попов:

"В момента не можем да се разберем, защото министър Терзийски, без да му държа сметка за това, няма откъде да извади нещо повече от вече приетите от Министерския съвет, ако не се лъжа 154 милиона, което значи 10%. С 10% няма как да спрат протестите ни".

От синдиката обясниха още, че ако след първия с голям национален протест отново няма разбирателство между синдикатите и ръководството, протестите ще продължат и с национални и с регионални прояви.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР припомниха преди днешната среща, че настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвидените 10% от 1 януари 2021 година. Причините за исканията са, че полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса. От Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната. Полицаите са недоволни, че не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%. 

„Колегите и то, според мен доста основателно, се почувстваха пренебрегнати и обидени. Съгласете се, че на фона на тези до 30%, за които става дума във въпросното постановление, едни 10% за нас звучат наистина малко обидно“, коментира пред БНР Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

От своя страна министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обясни пред „Хоризонт“ преди срещата, че е възможно след срещата със синдикатите в МВР да бъде проведен и Съвет за социално партньорство. Това обаче ще стане факт в следващите дни.

#протест #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"