Дисниленд Париж затваря отново

Дисниленд Париж затваря отново
A A+ A++ A

Докато Франция навлиза във втората си национална карантина поради COVID-19, Дисниленд Париж обяви, че ще затвори вратите си отново за няколко седмици.

"В съответствие с най-новите указания на френските власти, Дисниленд Париж ще затвори в края на деня на 29 октомври", се казва в съобщението на уебсайта на парка в четвъртък.

Плановете са да се отвори отново за празничния сезон, паркът приема резервации от 19 декември до 3 януари 2021 г. с надеждата да работи.

Посетителите, които са имали резервации по време на предстоящото затваряне, могат или да отложат и резервират пътуването си, или да получат пълно възстановяване на сумата, като се свържат с екипа на Дисниленд Париж . билети ще бъдат автоматично анулирани и възстановени.

Дисниленд Париж отвори отново за обществеността през юли, след като затвори през март за борба с разпространението на COVID-19. 

Парковете на Дисни в Хонг Конг, Шанхай, Токио и Флорида все още са отворени, с нови предпазни мерки. Дисниленд, Калифорния остава затворен от март .

Франция е под карантина от петък , като президентът Еманюел Макрон нареди на народа да остане вкъщи, с изключение на основни дейности, като купуване на храна или търсене на медицинска помощ. За да напуснат домовете си, гражданите трябва да представят доказателство за необходимостта от пътуване. Уловените без подходящата документация рискуват глоби от около 160 долара (135 евро).

През последните няколко седмици правителството обяви извънредно положение и въведе нощен полицейски час в няколко региони , включително Париж. По-рано този месец баровете затвориха, а ресторантите в столицата получиха строг здравен протокол.

Франция постепенно премахна първата си блокировка през май и юни, като позволи на ресторантите, баровете, кафенетата, плажовете и музеите да се отварят.

Случаите на COVID-19 във Франция непрекъснато нарастват от септември. Общо страната отчита повече от 1,2 милиона инфекции и 36 000 смъртни случая.

#Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »