Учители с отворено писмо до премиера заради COVID-19

Учители с отворено писмо до премиера заради COVID-19
A A+ A++ A

Учители изпратиха отворено писмо до министър-председателят Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Вълчев и здравният министър Костадин Ангелов с искане за преминаване към обучение в електронна среда. От групата в социалните мрежи "Учители за безопасно образование" настояват всички училища незабавно да преминат в ОЕСР (Обучение в електронна среда от разстояние) до края на извънредната епидемиологична обстановка.

"Ние, българските учители, подготвили това отворено писмо, вярваме, че днес трябва да е последният, а не поредният ден, в който изпращаме наш колега във вечния му път. Млад колега – учителка, оставяща малко детенце след своята смърт. Почернени от загубата на колеги – четири за последните дни – вярваме, че е време да поставим най-ценното – живота – на първо място", се посочва в писмото.

Те предлагат в определени училища да бъдат оставени дежурни паралелки, като там бъдат обучавани  децата на самотни родители и деца на родители, поставени пред крайна невъзможност да осигурят грижата за децата си вкъщи по време на електронното обучение.

"Считаме, че има учители, които по тяхно желание и осъзнавайки рисковете, да обучават присъствено тези деца при спазване на всички противоепидемични и хигиенни мерки", посочват още те.

#учители #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"