Германия въвежда карантина за пристигащи от всички български области

Германия въвежда карантина за пристигащи от всички български области
Pixabay
A A+ A++ A

Като част от превенцията срещу коронавирусната инфекция от 1 ноември 2020 г. Германия обявява цялата територия на България за „рисков регион“, което налага ограничителни мерки за пътуващите от страната ни граждани. По информация на посолството ни в Берлин за всички, които пристигат в Германия от „рисков регион“ и през последните 14 дни са имали престой в такъв, е в сила задължително изискване за тест за коронавирус. Само наличието на отрицателен тест е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина. Карантина не се прилага за пътували транзит през „рисков регион“.

До 1 ноември 2020 г. в списъка на рисковите региони от България на института „Робърт Кох“, за които се изисква отрицателен тест за коронавирус, са областите София – град, Благоевград, Разград, Сливен и Търговище. Актуални указания за възможностите за пътуване и безопасност в Германия, свързани с мерките срещу коронавируса, може да бъде намерена на: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към посолството на България в Берлин на тел. +49 30 201 09 22, както и  на дежурния телефон при спешни случаи: +49 176 122 99 190.
---------
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.
МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo). 

#Германия #червена зона #България #пристигащи #карантина #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »