Протести и преговори едновременно за заплатите в МВР

Протести и преговори едновременно за заплатите в МВР
iNews
A A+ A++ A

Протестите на служителите в МВР продължават, независимо от поканата за разговори, отправена от вътрешния министър Христо Терзийски. По обед протест ще има пред полицейските управления в Благоевград, а вечерта - в Сандански и Гоце Делчев, съобщава БНР.

Седем дни след началото на поредицата от мълчаливи протести от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) потвърдиха, че са получили покана от ръководството на вътрешното ведомство за започване на преговори.

Димитър Попов, заместник-председател на най-големия полицейски синдикат, посочи:

„Получихме вече и покана за започване на преговори с министър на вътрешните работи, които са насрочени за 2 ноември от 11:00 часа“.

Служителите в МВР настояват отговорната им и високорискова работа по време на извънредната ситуация с коронавируса да бъде оценена, включително и финансово - така както в другите 34 държавни структури, чиито възнаграждения бяха увеличени до 30% с постановление на Министерския съвет:

„Предполагам, че щом като има покана за преговори по тези наши искания, има някакъв шанс. И надявам се да не стигаме до обявения вече национален протест на 8 ноември“, коментира Димитър Попов.

 

#полицаи #протести #преговори #заплати #Христо Терзийски #СФСМВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »