Проучване: "Covid поколението" е тежко засегнато от пандемията

Проучване: "Covid поколението" е тежко засегнато от пандемията
A A+ A++ A

Младите хора, особено тези от неравностойно положение, са засегнали най-силно, доходите им и перспективите за работа са намелели заради пандемията от коронавируса, добавяйки към страховете за дългосрочното въздействие върху тяхното бъдеще.

BBC Panorama установи, че хората на възраст между 16 и 25 години са повече от два пъти по-склонни от по-възрастните работници да загубят работата си, докато на шест на всеки 10 приходите им падат, според ново проучване.

Той също така подчерта въздействието на затварянето на училища върху младите хора и добави към все повече доказателства, че учениците от по-беден произход са изостанали от своите по-привилегировани връстници.
Една четвърт от учениците - около 2,5 милиона деца - не са имали обучение или уроци по време на затварянето, показва проучването на Лондонското училище по икономика (LSE).

Близо три четвърти от учениците в частни училища са имали цели дни на преподаване (74%) - почти два пъти повече от тези в държавните ученици (38%).

Авторите на изследването предупреждават, че това може да доведе до по-бедни ученици, които страдат от „постоянни„ образователни проблеми “, когато става въпрос за ключови академични етапи като изпити 

Роберта - учителка, казва, че е било трудно да се справи с ученето 

През септември тя започна в ново, силно конкурентно училище в Лондон - шестата форма на Харис Уестминстър - което има за цел да осигури „променящо живота образование“ за ученици, но в неравностойно положение.

"Тази шестмесечна почивка нанесе толкова големи щети", казва тя. 

"Мисля, че влизайки в това училище, не осъзнавах, че различията ще бъдат толкова големи в класната стая. Има хора, които не знаят нищо, и хора, които знаят почти цялото съдържание.

"Можете да разберете кой ще се справи добре в техните A-нива и кой не"

И въпреки че хора като Роберта правят всичко възможно, за да гарантират, че учениците им няма да пропуснат уроците си,четири от всеки 10 ученици в Обединеното кралство все още не получават същия брой учебни часове, както преди пандемията.

Рашид Греъм от северозападен Лондон също смята, че бъдещето му виси на косъм заради Covid-19.
23-годишният младеж си бил осигурил място в напълно финансиран курс за обучение на пилоти, преди избухването на коронавируса да го спре.
Рашид загубил напълно финансираното си място в курс за обучение на пилоти поради пандемията
Било му казано, че летателното училище се затваря и авиокомпанията вече не може да си позволи да финансира обучението.
За да продължи, той трябва да намери 60 000 британски лири, за да покрие разходите.

„Масивно нарастване на безпокойството“
Не е изненадващо, че сътресенията и несигурността, създадени от пандемията, също се отразиха на психичното здраве на младите хора.
Изследвания, проведени от Samaritans и Университета в Глазгоу, установяват, че младите възрастни (18-29 години) са по-склонни да съобщават за депресивни симптоми и мисли за самоубийство, отколкото възрастните хора.
Кийли Уайт-Лий, помощник-директор в шестата форма на Харис Уестминстър, заяви пред Panorama: „Видяхме огромен ръст на учениците с тревожност и не само с тревожност за бъдещето, но с неща като сензорно претоварване когато се върнеш в ситуация, в която отново сте заобиколени от хора.
"Видяхме голям ръст на учениците с хранителни разстройства през тази година. И нарастване на депресията също. Така че, когато беше възможно, трябваше да ги насочим към медицинските сестри и консултациите, но през първите две седмици, тези две неща бяха напълно наситени, почти ", каза тя.
"Училищата все още ще продължават да обучават млади хора. Това е, което трябва да направим, но не сме постоянно с тяг с тях, проверяваме ги, проверяваме дали са добре, проверяваме дали вкъщи има някой, който ги гледа .
"Трудно е да се изключи от това. Как да се изключите от притесненията за 600 ученици, които знаете, че имате нужда от вас?"
Министерството на образованието заяви, че дава на всяко училище повече пари и е осигурило 58 милиона паунда, за да помогне на училищата с допълнителните разходи на Covid, докато Министерството на труда и пенсиите заяви, че неговият план за работа се фокусира върху подпомагането на хората в нужда. Той включва схемата Kickstart, предлагаща минимална заплата за шестмесечен трудов стаж, както и инвестиция в чиракуване, стажове.
С нарастването на случаите на коронавирус и Лондон, който сега е под „високите” ограничения на Англия, бъдещето на Роберта става още по-несигурно - но тя все още се надява.
"Не знам как ще се развие бъдещето, но може би обществото може да излезе по-добре, отколкото бяхме преди", казва тя.

#коронавирус #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"