И в Шумен затварят нощните заведения

И в Шумен затварят нощните заведения
Wikipedia Creative Commons
A A+ A++ A

Областният управител проф. Стефан Желев проведе тази сутрин извънредно неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб, предвид трайната тенденция за повишаване на заболеваемостта и разпространението на  коронавирусната инфекция в региона. 76 са новите случаи на лица от област Шумен с положителни проби за COVID-19, регистрирани в Единния информационен портал за последното денонощие. Общо за област Шумен случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система са 882. Над 100 пациенти с доказан COVID-19 са настанени за лечение в МБАЛ Шумен.

Във връзка с критичната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и необходимостта от въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Шумен, Областният кризисен щаб реши:

1. Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

2. Областният кризисен щаб възлага на директора на РЗИ – Шумен да изготви съответната заповед за изпълнение на решенията, която влиза в сила от 18.00 часа на 24.10.2020 г. до 16.11.20 г.

#Шумен #област #нощни заведения #затваряне #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »