Еврокомисията отказа да въведе визи за американци заради нас, румънците, хърватите и кипърците

Еврокомисията отказа да въведе визи за американци заради нас, румънците, хърватите и кипърците
Pixabay
A A+ A++ A

Европейската комисия няма да промени позицията си за въвеждане на визи за граждани на Съединените щати. Това заяви говорителят на Комисията Ерик Мамер след като Европейският парламент прие резолюция,  в която настоява за това, съобщава БНР. Евродепутатите се мотивираха с  факта, че Съединените щати все още имат визов режим за граждани на България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Говорителят Адалбер Янз повтори думите на еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон пред Европейския парламент в началото на седмицата, че това би бил контрапродуктивен ход. Янз припомни, че Полша вече е извадена от този режим и същите перспективи стоят и пред останалите 4 страни-членки:

Четирите страни-членки имат конкретна перспектива за напредък, а някои от тях са близо до изпълнение на критериите за присъединяване към безвизовата програма. И всички те искат да запазят този подход. Нито една от тях не е поискала да замрази безвизовия режим за американски граждани. Всички те са се съгласили да продължат диалога и да работят за изпълнение на критериите.

#ЕК #визи #САЩ #ЕП #отказ #България #Хърватия #Кипър #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »