НОВИ ограничения: Намаляват капацитета на нощните заведения

НОВИ ограничения: Намаляват капацитета на нощните заведения
A A+ A++ A

След дълъг и конструктивен разговор, решихме считано от 24:00 часа тази вечер, посещенията в нощните завадения на закрито и открито се отпускат заетост на 2 кв метра. Това означава, че намаляваме посещаемостта на половина. Това стана ясно след среща между Здравното министерство и представители на заведенията.

Той уточни, че по този начин ще може да се осигури достатъчно място и отстояние между хората. Той допълни още, че другата седмица във вторник двете сдружения ще се видят с останалите от ресторантьорския бизнес и ще се проведат задълбочени разговори, за да може да се обсъдят и допълнителни мерки.

"В никакъв случай не трябва да се стига до сценария от март месец. Нашият бранш няма да издържи още едно затваряне, затова сме готови на всякакви компромиси. Нашите колеги в Европа, за съжаление са затворени, за не знам точно колко време. Виждаме, че в останалите страни където всичко е затворено бройките на заразените продължават да растат", допълни председателят на Българската асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. 

#Костадин Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »